Dette skjer under årets utgave av Forskningsdagene i Bergen!

21.september til 2.oktober tar Bergen imot forskere til en rekke underholdende arrangementer for store og små, for å feire forskning, formidling og innovasjon med dere. Her er en oversikt over det vi har å tilby denne høsten:

Forskningsdagene Ung 21-22. september

Forskningsdagene Ung er en invitasjon til videregående elever og lærere. Årets arrangement vil bli holdt i Egget på Studentsenteret på dag 1 og Mimes Brønn på Høgskolen på Vestlandet på dag 2. Programmet består av en rekke foredrag fra forskere om deres forskning, hvor det blir gitt mulighet til å stille spørsmål fra salen. Detaljer om programmets innhold kan du lese mer om på Forskningsdagene Ung. Over 1200 elever fra 10 skoler er påmeldt og det er fremdeles noen ledige plasser.

Skolebesøk 21-23. september

I år kjører vi ut forskere til elever i 8.-10.trinn! Under forskernes skolebesøk vil det bli arrangert unike og personlige møter med dyktige formidlere i klasserommet. Her vil det være alt fra foredrag til vitenskapsshow og eksperimenter. Hva har gaming å si for skoleprestasjoner, og hva gjør den sosiale bruken av mobiltelefonen egentlig med oss? Dette og mye mer kan elevene få svar på når forskerne kommer på besøk. Så langt er over 1000 elever påmeldt og vil få besøk av forskere på skolen sin.

Forskningstorget 23.-24.september

Forskningstorget tilbake på Festplassen! 24.september kan du som liten eller stor ta turen innom for å oppleve, prøve, eksperimentere, se og høre på det som skjer i forsknings- og utdanningsmiljøet i byen. Her står forskere i aksjon på forskjellige forskningsstasjoner og ønsker deg velkommen.
Over 1200 6. og 7. klasser kommer til Festplassen den 23.september for å delta på Skoledagen. Her er det stelt i stand show og forskningstorg med spennende forskningsstasjoner der du selv får være med å delta.

Forsker Grand Prix 28. september

I år som i fjor skal ti PhD-studenter kjempe om å bli den beste på å formidle og begeistre om forskningen sin. Fire minutter på scenen er alt de får, og etter flere måneder med trening på presentasjonsteknikk og historiefortelling skal de overbevise både publikum og dommerpanel om at de fortjener å gå helt til topps. Arrangementet vil være i Mimes Brønn på Høgskolen på Vestlandet. Årets kandidater og hva de forsker på kan du lese på Forsker Grand Prix.

Researchers´ Night 30. september

Hva er tilstanden til havet og hvordan skal vi utnytte det på en bærekraftig måte? Bli med på forskernatt på Akvariet med eksperter fra Bergens forskningsmiljøer, Erna Solberg og vår nyeste Michelin-kokk Christopher Haatuft. Dette skal være en festkveld for ungdom og voksne med foredrag, omvisninger, filmvisninger, smaksprøver og debatt. Det blir også salg av mat og drikke og mye tid til mingling!