Dette skjer under årets utgave av Forskningsdagene i Bergen!

22. september til 3. oktober feirer vi forskning, formidling og innovasjon gjennom en rekke arrangementer her i Bergen. Her er noe av det vi har å by på:

Skolebesøk 22-24. september

I år kjører vi ut forskere til dere! For elever i 6.-9. trinn vil det være mulig å få dyktige formidlere i klasserommet, og det vil være alt fra eksperimenter til vitenskapsshow. Hvordan kan stoffet i jakken din produsere energi, og hvor avhengig er du av nok søvn for å prestere i hverdagen? Dette og mye mer kan barn og unge lære om når forskerne kommer på besøk.

Researchers´ Night 24. september

Denne fredagen er det forskernes kveld i mer enn 400 byer i over 25 land i Europa. Forskerne åpner institusjonene sine, eller – aller helst – går ut på scener og gater og møter folk flest. I Bergen er det duket for flere arrangementer denne kvelden, og mer info kommer etter hvert.

Forskningsdagene Ung 29-30. september

For tiende år på rad inviterer Forskningsdagene i Bergen elever og lærere på videregående skole til Forskningsdagene UNG. I år vil arrangementet foregå i Universitetsaulaen, og programmet består av en rekke foredrag der alle kan stille spørsmål fra salen. Påmelding åpner 16. august, og nærmere informasjon kommer snart!

Forsker Grand Prix 1. oktober

I år som i fjor skal ti PhD-studenter kjempe om å bli den beste på å formidle og begeistre om forskningen sin. Fire minutter på scenen er alt de får, og etter flere måneder med trening på presentasjonsteknikk og historiefortelling skal de overbevise både publikum og dommerpanel om at de fortjener å gå helt til topps.