RESEARCHERS’ NIGHT

29. september kl.19 til 21.

Fremtidens Energimix

Velkommen til Researcher’s Night, der vi i år setter fokus på energi. Kvelden vil gi deg en innføring i ulike energiformer, samt ta debatten om hvordan fremtidens energimix vil være.
Klarer Norge å øke strømproduksjonen raskt? Eller går vi mot et kraftunderskudd i 2030?
Dette prøver vi å svare på denne kvelden.
Arrangementet er gratis, men krever påmelding!

Sted: Kulturhuset i Vaskerelven

Del 1:

Velkommen!

Innledning ved Kristin Frøysa UiB og Norbert Lümmen HVL

Fire foredrag om energi:

  • Sigrid Eskeland Schütz, UiB  – Vindkraft
  • Nils Ottar Antonsen, HVL – Kjernekraft
  • Kirsti Midttømme, NORCE – Bergvarme
  • Dhayalan Velauthapillai, HVL – Solenergi

Del 2:

Norsk kraftunderskudd før 2030?

Klarer Norge å øke strømproduksjonen raskt? Utbygging av grønn industri, elektrifisering av samfunnet – og sokkelen – skaper et enormt behov for mer kraft. Hvordan løser vi dette? Styrer vi mot et norsk kraftunderskudd?  Vil det bli svindyre strømregninger for deg og meg de neste årene?

Panel:

  • Stina Oseland, direktør for Klimaetaten i Bergen Kommune 
  • Gisle Andersen, forsker II ved NORCE. 
  • Kristin Guldbrandsen Frøysa, energidirektør ved UiB
  • Preben Klyve Olsen, porteføljeforvalter ved Eviny Fornybar AS

Debatten blir leder av Johannes Magnus fra Bergen Næringsråd

Mer om Researchers’ Night

Tanken bak Researchers’ Night er den samme som for Forskningsdagene: Å skape begeistring og forståelse for forskning. Researchers’ Night lar folk få se gode eksempler på forskning i sine hjemland, og er også med på å vise hvor viktig forskning er for Europa i fremtiden. Kvelden skal være en mulighet til å vise frem bredden av forskningsprosjekter, og betydningen disse har for Europas innbyggere i deres dagligliv. Målet er å vekke interessen for forskning gjennom engasjerende arrangementer. Kanskje noen til og med blir inspirert til en spennende forskerkarriere?

Forskningsdagenes sekretariat har koordinert den norske Researchers’ Night-deltagelsen siden det startet. Researchers’ Night ble lansert i hele Europa under initiativet «Researchers in Europe 2005». Det skulle være et «enkveldsarrangement» som rettet seg mot allmennheten som «edutainment»- aktiviteter, så det skulle altså øke folks kunnskap på en underholdende måte. Det er et av EU-programmene som står bak opplegget og den internasjonale koordineringen.