RESEARCHERS’ NIGHT

Fredag 30. september er det forskernes kveld og natt i mer enn 400 byer i over 25 land i Europa. Forskerne åpner institusjonene sine, eller – aller helst – går ut på scener og gater og møter folk flest. I Bergen er det duket for flere arrangementer denne kvelden og mer info kommer etter hvert.

Hva er Researchers’ Night?

I Norge er Researchers’ Night er en del av Forskningsdagene, og arrangeres alltid den fjerde fredagen i september – i år 30. september 2022.

Tanken bak Researchers’ Night er den samme som for Forskningsdagene: Å skape begeistring og forståelse for forskning. Researchers’ Night lar folk få se gode eksempler på forskning i sine hjemland, og er også med på å vise hvor viktig forskning er for Europa i fremtiden. Kvelden skal være en mulighet til å vise frem bredden av forskningsprosjekter, og betydningen disse har for Europas innbyggere i deres dagligliv. Målet er å vekke interessen for forskning gjennom engasjerende arrangementer. Kanskje noen til og med blir inspirert til en spennende forskerkarriere?

Forskningsdagenes sekretariat har koordinert den norske Researchers’ Night-deltagelsen siden det startet. Researchers’ Night ble lansert i hele Europa under initiativet «Researchers in Europe 2005». Det skulle være et «enkveldsarrangement» som rettet seg mot allmennheten som «edutainment»- aktiviteter, så det skulle altså øke folks kunnskap på en underholdende måte. Det er et av EU-programmene som står bak opplegget og den internasjonale koordineringen.

Årets Researchers’ Night arrangementer

30. september kl. 19

Night at the Aquarium – State of the Ocean

Sted: Akvariet i Bergen

Tema for årets Forskningsdager er HAV og arrangementet på Akvariet ønsker derfor å sette fokus på tilstanden til havet og hvordan vi skal utnytte havet på en bærekraftig måte. Det vil blant annet bli foredrag, omvisninger, filmvisninger, smaksprøver og debatt mm.

Forskningsdagene er nå også godkjent som en del av FNs havforskningstiår for bærekraftig utvikling. Det betyr at alle arrangementer og aktiviteter under festivalen kan skilte med å være en del av havforskningstiårets offisielle program!

Detaljert program kommer i august.