Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet

Ta gang-sertifikatet!

Tenker du over hvordan du går? Å gå er så automatisert og vanlig for de fleste av oss at det bare skjer av seg selv. Med VR-briller på kan du prøve deg på å fange myntene i paradis og kanskje teste høydeskrekken? Består du testen, får du gang-sertifikatet!

Institutt for helse og funksjon

Hva gjør en elektroingeniør?

En elektroingeniør jobber med teknologi og er med på å lage bærekraftige løsninger på morgendagens utfordringer. På denne stasjonen kan du snakke med roboten vår, Pepper. Kanskje den vet svaret på de spørsmålene du har? Og klarer du å stable klosser med stableroboten vår? Fysikk er også viktig for en elektroingeniør. Stråling fra forskjellige gjenstander fyker rundt og gjennom oss uten at vi merker det. I vårt lille tåkekammer med tørris kan du se strålingen fra for eksempel en banan eller en stein lyse opp i mørket.

Institutt for elektrofag

Tur- retur Kina –Norge – Den store barndomsreisen

Det finnes både likheter og forskjeller mellom det å være barn i Norge og i Kina. Lurer du på hva det betyr å vokse opp i Norge og Kina? Tror du vi har verdens beste barnehage i Norge? Eller tror du de finnes i Kina? Tror du barn leker i kinesiske barnehager? Hva tror du er viktige verdier som kinesiske og norske barn møter på i en kinesisk og en norsk barndom? På vår stand kan du spille et spill, der du får ny kunnskap om vilkår for barndom og oppvekst i Norge og Kina, du kan få stille spørsmål og vi kan fortelle fra vår forskning. Våger du spille og snakke med oss? Kom til vår stand for å spille Tur- retur Kina –Norge – Den store barndomsreisen!

BARNkunne – Senter for barnehagerelevant forskning