Vi må prate mer om søvn!

Ung dame som ligger i sengen med dynen rundt seg og armene oppå dynen.. Bilde er tatt ovenfra

– Søvn må bli mere sexy enn 2/5 dietten, solkrem og røykeslutt i ett, sier søvnforsker og moderator Elisabeth Flo-Groeneboom. På forskernatt om søvn guider hun deg gjennom hva som utfordrer søvnen i ulike livsfaser.

Det er først når du ikke får sove – at du virkelig forstår søvnens makt. Hva gjør søvn med hjerne og kropp? Det er spørsmålene som skal besvares under Forskernatt «Søvnens makt: Ungdom – overgang – alderdom» på Kulturhuset 22. september.

– Søvnen er noe av det viktigste for å sikre en god helse. Vi prater om kosthold, vekt og trening, men alt det er svært påvirket av søvn, sier professor og forsker Elisabeth Flo-Groeneboom.

I løpet av forskernatten i talk show-format tar hun og andre fagfolk for seg blant annet unge som ikke klarer å legge seg i tide, voksne som ikke får sove av tidsklemmen, søvnløse kvinner i overgangsalderen, kveldstrøtte a-mennesker og personer med demens som sover om dagen og er urolig om natten.

– Det å få nok søvn både forebygger mot sykdom og er viktig for et godt liv og vår mentale helse. I dag blir vi utsatt for mye mer stimuli enn tidligere, også sent på kveld. Samtidig som vi ser at mange unge sliter med psykiske problemer, vet vi også at de sover mindre enn ungdommer gjorde før. Målet med dette arrangementet er at vi skal prate mer om søvnen, sier Flo-Groeneboom.

Ta med vennegjengen og kom på forskernatt med DJ, bar og lettbent vitenskap om søvn!

Gratis å delta – meld deg på innen 15. september for å bli med!