Er du lærer innenfor religion, historie, samfunnsfag, engelsk og fremmedspråk? Kan dette være noe du er interessert i å ta med elevene på?
Hvilke saker er vi ofte uenige om? Hvor går egentlig grensen for hva man kan si og mene i et klasserom? Hva kan vi lære av å lytte til andres meninger, selv om vi er uenige med dem? Hvorfor er et tema kontroversielt i noen land, men ikke andre?
Gjennom denne workshopen, inviterer forskere fra lektorutdanningen ved Universitetet i Bergen elever til å utforske ulike kontroversielle utsagn og tema – og sine egne og andres meninger om temaene. Workshopen innledes med et kort foredrag som både skaper rammen for diskusjonene, men som også inviterer elevene til å tenke på spørsmålene skissert over.
Vi ønsker å utforske hvilken rolle utdanning har i å forberede elever på livet utenfor skolen, i en verden som preges av stadig flere komplekse problemer som ikke har klare løsninger. Vi vil også utforske hvilken sammenheng det er mellom diskusjon av kontroversielle tema og medborgerskap- og demokratiopplæringen som foregår i skolen.
Foredraget er aktuelt for flere fag, som religion, historie, samfunnsfag, engelsk og fremmedspråk. Forskerne som er med, er interessert i tematikk relatert til demokrati og medborgerskap i skolen, kontroversielle tema, interkulturell kompetanse, og uenighetsfellesskap.
MERK: Dette er ikke et skolebesøk, men dere blir invitert til campus for å delta på en workshop. Det beregnes en halv skoledag på opplegget.