Andre Arrangementer 2019

Andre arrangementer 2019

Night at the Aquarium

Tid: Fredag 27. september, kl. 19 til 22

Sted: Akvariet i Bergen

Mer info om programmet kommer!

Foto: Andrea Magugliani

Kliniske studier – hva er det?

Tid: Onsdag 18. september, kl. 17 til 20.

Sted: Auditoriet i 3 etasje, Sentralblokken, Haukeland universitetssjukehus

Har du brukt hodepinetabletter eller andre medisiner i det siste? Kjenner du noen som har vært til behandling på et sykehus? For å dokumentere at legemidler, medisinsk utstyr eller medisinske behandlingsmetoder er trygge og har god effekt, må det gjennomføres forskning med mennesker som deltar frivillig. Det å gjennomføre kliniske studier krever nøye planlegging, god fagkunnskap, et godt team og ofte en god del finansiering for å kunne starte – i tillegg til godkjenning av prosjektplanene fra de rette myndighetsinstansene.

Beskrivelse

Visste du at Haukeland universitetssjukehus har en klinisk forskningspost for voksne – OG en klinisk forskningspost for barn? Disse ble startet opp i 2007, og har siden den tid gjennomført over 100 studier på voksne og barn. De fleste er legemiddelstudier, hvor man undersøker effekt og bivirkninger, og det er økende fokus på at man beskytter barn gjennom forskning – de skal ikke skjermes for det.

I løpet av ettermiddagen vil du få vite mer om hva kliniske studier ER, hvem som kan delta, hva sier regelverket rundt kliniske studier, hvordan kan man bli med i en klinisk studie, hvem jobber med dem, hvor lenge/kort varer en deltakelse i en klinisk studie, hva kreves av deltakerne, hvor nøye ER det når man skal gjennomføre en studie, hva er God klinisk utprøvingspraksis (GCP), osv.

Arrangør: TEKNA

Detaljert program!