Forskningsstasjoner

Teknologi

Jente med statisk hår som står rett opp

Birkelandsenteret for romforskning, Institutt for fysikk og teknologi, UiB

Bergen kaller verdensrommet

Lurer du på hva som foregår på solen og ute i verdensrommet akkurat nå? Tror du underlaget og magneter spiller noen rolle når leketøybiler skal konkurrere mot hverandre? Undres du over de fysiske kreftene som virker når et sykkelhjul roterer? Kan vi lage lyn innendørs? Da er «Bergen kaller verdensrommet» standen for deg!

Jente med statisk hår som står rett opp
bobler med H2 skrevet i en av de

Institutt for maskin og marinfag ved Høgskulen på Vestlandet

Hydrogen

Mer info kommer!

Barn som leker med en installasjon der man kan trekke i tråder og så flyter vekter seg. Om å gjøre å få vektene til å stå oppå hverandre.

VilVite

Vann, salt og kule eksperimenter!

Flyter poteter i vann? Vi eksperimenterer med tetthet i væsker. VilVite tar også med interaktive eksperimenter og hjernenøtter. Her får du utforske og løse oppdrag.

Barn som leker med en installasjon der man kan trekke i tråder og så flyter vekter seg. Om å gjøre å få vektene til å stå oppå hverandre.
Ferge i en fjord

Nito

Nito Hordaland

NITO er en fagorganisasjon for ingeniører og teknologer. Vi ønsker oppmuntre til at barn og unge får interesse for realfag. På vår stasjon vil dere få gjøre ulike eksperimenter i vann. Vi ønsker å utfordre kreativitet og bidra til kunnskap om blant annet konstruksjon og fysikk.

Måleinnstallasjon i arktis

Bjerknessenteret og Universitetet i Bergen

Isolopen

Hva slags vann har du i kroppen din? Er den fra kysten eller fra fjellet? Pust inn i «Isolopen» for å se hvordan vannet du har i kroppen er sammensatt. Isolopen er et feltinstrument som brukes til å forske på fordampning fra havet og land, blant annet på Svalbard.

Måleinnstallasjon i arktis

Fargete Legoklosser som er plassert i et mønster på en grønn legoplate

Computational Biology Unit, Institutt for informatikk, UiB

Spill med livets molekyler

Har du tenkt på hva som gjør akkurat deg unik? Og hvordan arvematerialet ditt er forskjellig fra alle andres? DNAet er oppskriften på hele deg og ved å finne ut hvordan ditt DNA skiller seg fra andre og hva det har å si for proteiner i celle-maskineriet, kan man se om du har arvelige sykdommer, forklare hva som skiller deg fra en sjimpanse, eller finne ut hvem du er i slekt med. Utrolig? Stikk innom Bioinformatikk-stasjonen på Forskningstorget og prøv selv