Høgskulen på Vestlandet

Hvordan skal vi løse energikrisen?

Det kommer til å bli mangel på energi i framtiden og forskerne våre jobber på spreng med å finne gode løsninger. Snart trenger du ikke store solcellepaneler for å produsere strøm – stoffet på jakken din eller malingen på husveggen kan gjøre jobben. Besøk oss på Forskningstorget og se hvordan små solcellepaneler fungerer og kjør hydrogenbiler som bruker vann som brensel

Faculty of Engineering and Science

Hestekrefter for folkehelse

Hester kan være en kompis, en treningspartner eller terapeuter. På «Hestekrefter»-standen vil dere møte tre hester som skal vise hvordan hestene kan hjelpe mennesker å få og beholde god helse. Vi har med tre hester i tre størrelser: Fjording, Nordlandshest og Shetlandsponni. Barna må svare på en quiz, løfte høyballer og kaste hestesko før de kan prøve å sitte, ligge eller stå på en hest, eller leie en hest. Dere kan møte studenter fra folkehelse, fysioterapi og medisin, eller ergoterapeut, fysioterapeut, radiograf og veterinær som kan fortelle hvordan hestene er bra for god helse for menneskene.

Institutt for helse og funksjon/Senter for omsorgsforskning Vest

Flere kjøttfrie middager?

Slik kan du ete mindre kjøtt MÅ du ha kjøttdeig i tacoen? Går det an å lage gryterett som smaker som kjøtt uten å ha kjøtt oppi? Kjøttproduksjon forurenser. Derfor må vi prøve å kutte ned på kjøttmiddagene. Men hvordan skal vi da få i oss alle aminosyrer og proteiner? På vår forskningsstasjon skal du få smaksprøver og sjekke kunnskapene dine om kjøtt og grønnsaker.

Institutt for idrett, kosthald og naturfag