Program

18. september

Onsdag

Kliniske studier – hva er det?

I løpet av ettermiddagen vil du få vite mer om hva kliniske studier ER, hvem som kan delta, hva sier regelverket rundt kliniske studier etc.

 

19. september

Torsdag

LEONARDO DA VINCI:
DEN FØRSTE VITENSKAPSMANNEN, DEN IKONISKE FIGUR

I regi av Forskningsdagene i Bergen arrangerer HF debatt. Her snakker vi sammen om Leonardo Da Vinci, hans ikoniske figur i kultur og pop-kultur og hans betydning i den debatten om kløften mellom de to erkjennelsesområdene: naturvitenskap og humaniora.

20. september

Fredag

Skoledagen på Festplassen

Dette er et tilbud til 6. og 7. trinn, der forsknings- og utdanningsmiljøet i byen går sammen for å skape en gratis opplevelsesdag på Festplassen.

22. september

Lørdag

Forskningstorg på Festplassen

Forskningsdagene i Bergen inviterer til Forskningsfest. Her får du oppleve, prøve, eksperimentere, se og høre på alt det spennende som skjer i forsknings- og utdanningsmiljøet i byen. Nysgjerrigheten står i fokus, og den har ingen aldersgrense, så her er det duket for en stor opplevelsesdag for hele familien. Arrangementet er gratis!

23. september

Mandag

Debatt på Bergen Offentlige Bibliotek

24. september

Tirsdag

25. september

Onsdag

Forsker Grand Prix 

Forsker Grand Prix er en formidlingskonkurranse der ti forsker får fire minutter til å formidle forskningen sin. Hvem har hva som skal til for å nå helt til topps?

Trenger vi 200 000 ledere? 

I regi av Forskningsdagene i Bergen arrangerer NHH debatt på Bergen Offentlige Bibliotek. Her møter du ledelseseksperter og en litt annerledes leder til en uformell diskusjon om ledelse: Hva trenger vi sjefer til i fremtidens arbeidsliv, og hvordan får vi motiverte og dedikerte ansatte? Hva er egentlig god ledelse – kan vi ha det uten ledere?

26. september

Torsdag

Forskningsdagene UNG 

Forskningsdagene i Bergen inviterer for åttende gang videregående elever og lærere til Forskningsdagene UNG. Arrangementet er på dagtid og det vil være fokus på foredrag og samtaler med forskerne.

Apokalypse snart – eller regner bekymringen vekk?

Hvordan blir det å leve i Bergen når været forandrer seg som følge av klimaendringene? Bør vi konsentrere oss om Bergen eller om verden om vi skal få folk til å engasjere seg? Gjør forventingen om krise oss maktesløse, eller bidrar tanken om en snarlig apokalypse til at noen faktisk gjør noe? Velkommen til debatt!

27. september

Fredag

Researchers’ night: Night at the Aquarium

Mer info kommer!

28. september

Lørdag